Het autocrossen heeft Wilhelm Franssen met de paplepel binnen gekregen vanwege het feit dat zijn vader, zij het op een lager niveau, dezelfde sport uitoefende. Wilhelm begon op 17 jarige leeftijd met autocross en dat meteen in de superklasse,

De superklasse is binnen het autocrossgebeuren een klasse waarin geen limieten zijn bepaald voor wat aandrijving en motorvermogen betreft. Vier, zes of achtcylindermotoren worden veelal gebruikt. Ook het gebruik van turbocrompressoren is vrijgesteld. Veelal wordt er gebruik gemaakt van vierwielaandrijving hetgeen voor een grote tractie zorgt.

In de ruim 25 jaar dat Wilhelm deze sport beoefent heeft hij constant in de top van het klassement meegedraaid. Dit resulteerde in 2013 in de hoofdprijs : Nederlands kampioen superklasse.

Dat Nederlands kampioen worden niet vanzelfsprekend is, mag duidelijk zijn. Een en ander is vaak ook afhankelijk van een aantal factoren zoals mechanische pech en/of een beetje geluk. De jaren na 2013 werden achtereenvolgens een vijfde, een zestiende en wederom een vijfde plaats behaald.

Bij het onderdeel "de auto" zijn er diverse filmpjes te vinden over deze tak van autosport